retzete mancaruri....
+4
Raikkonen
BuDyZ0R
GSP-KeNyA
C@sPeR
8 participan?i
Pagina 1 din 1
retzete mancaruri....
aici puteti posta retete de mancaruri pe care le-ati preparat voi....dar fara vrajeli,degajari de la subiect si fara MISTO!!!!!X(X(
Ultima editare efectuata de catre C@sPeR in 10/9/2008, 10:47 pm, editata de 2 ori
Re: retzete mancaruri....
bn ity zic eu cartofi prajity:))))))))
GSP-KeNyA- Membru NokiteL
- Numarul mesajelor : 738
Respect :
Warn :
Data de inscriere : 29/08/2008
Re: retzete mancaruri....
ba kenya chiar esti prost ma!!!!(scz de limbaj) am zis fara misto ma!!!! dak nu faci un reply pe subiect nu mai fa ma1!!!!X(X(X(X(X (doamne ce ma enervezi de tare)
Re: retzete mancaruri....
gata ma nu te enerva.....scz hooooo:))
GSP-KeNyA- Membru NokiteL
- Numarul mesajelor : 738
Respect :
Warn :
Data de inscriere : 29/08/2008
Re: retzete mancaruri....
baaa
ia postati nijte retete
chiar sunt curios
ia postati nijte retete
chiar sunt curios
BuDyZ0R- Administrator NokiteL
-
Numarul mesajelor : 2232
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti
Joburi/Distractii : Counter Strike Plimbarileee War3 Fifa dar numai am :((:(( Distractia k tovarashii
Stare de spirit : Happy :))
Respect :
Warn :
Data de inscriere : 02/04/2008
somon la cuptor
INGREDIENTE:
-somon-file am avut eu
-ardei
-rosii
-ceapa verde
-ulei masline
-vin alb
-sare, piper
-verdeata:patrunjel si tarhon
-mujdei de usturoi
Preparare
Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi se condimenteaza, se taie tarhonul si patrunjelul marunt, si se baga la cuptor, cam 30 min. Se serveste cu mujdei.
-somon-file am avut eu
-ardei
-rosii
-ceapa verde
-ulei masline
-vin alb
-sare, piper
-verdeata:patrunjel si tarhon
-mujdei de usturoi
Preparare
Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi se condimenteaza, se taie tarhonul si patrunjelul marunt, si se baga la cuptor, cam 30 min. Se serveste cu mujdei.
Curcan umplut!
Il pui o noapte in vin alb cu sare, piper,coriandru, enibahar, boia, o ceapa taiata in sferturi( eu am pus o bere in loc de vin) pana te culci mai invarti la curcan sa stea in marinata pe toate partile( aceasta parte nu trebuie sa lipseasca daca ai un curcan de tara, ca-ti vei rupe dintii in el, ba chiar nu ar strica sa storci vreo doua lamai sau portocale in marinata). Il scoti, il stergi,bagi in cavitatea abdominala tot ce am spus eu mai sus( ceapa, mandarina, mar, ciuperci, eu preferam sa nu bag ciuperci si sa pun frunze de telina, dar am intalnit opozitie).
Apoi il freci cu sare si piper si boia, il lasi jumatate de ora timp in care incingi cuptorul, il pui in cuptor cu zeama de la marinata( doar zeama nu si legumele), si-l ungi cu ulei peste tot( eu am dat cu mana).
Daca nu ai probleme cu colesterolul bagi pe sub pielea curcanului niste unt. Se poate unge insa si cu unt.
In cuptor cu foc puternic 30-40 de minute, apoi mediu pana se face, daca ai congelat, ai si termometru care sare el, daca e facut. periodic il ungi cu sosul din tava, cam la 30 minute si cam la 10 in ultima jumatate de ora).
Apoi il freci cu sare si piper si boia, il lasi jumatate de ora timp in care incingi cuptorul, il pui in cuptor cu zeama de la marinata( doar zeama nu si legumele), si-l ungi cu ulei peste tot( eu am dat cu mana).
Daca nu ai probleme cu colesterolul bagi pe sub pielea curcanului niste unt. Se poate unge insa si cu unt.
In cuptor cu foc puternic 30-40 de minute, apoi mediu pana se face, daca ai congelat, ai si termometru care sare el, daca e facut. periodic il ungi cu sosul din tava, cam la 30 minute si cam la 10 in ultima jumatate de ora).
LAsagna!
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita, 1 pachet foi de lasagna, 500 ml bulion sau sos de rosii, 500 ml lapte, 500 g mozzarela, 5 linguri rase de faina, 1 cub de unt (25 g), 2 catei de usturoi, 250 ml supa pui sare, piper, rozmarin, nucsoara, 3 linguri vin alb
Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute foc mediu, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. ( adica asa fac eu )
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult.
Se imparte in 3.
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
Tava de 22 Ś 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse.
Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute foc mediu, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. ( adica asa fac eu )
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult.
Se imparte in 3.
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
Tava de 22 Ś 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse.
Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Re: retzete mancaruri....
vai ..nu mai vb de mancare k mi'e foame si imi lasa gura apa duce ce retzete vad aici =p~
Re: retzete mancaruri....
ba raikonnen nu pune retzete pe c are nu le-ai facut. sau makr nu ai mancat......pune si tu retete pe care le-ai experimentat
Re: retzete mancaruri....
pui fugiti din oala ...orez la rotisor..sosete la gratar...gata ca imi face pofta )
Re: retzete mancaruri....
bau a scris:pui fugiti din oala ...orez la rotisor..sosete la gratar...gata ca imi face pofta )
bau deja iti bati joc si iei warn!!! ia vezi......
Re: retzete mancaruri....
tare topicu asta ... eu unu nu fac mancare ... !!!!! ) nush nici supa sa fac ..=))
trebe un topic cati dintre voi faceti mancare .... era mai bine asa casper credk !!!!
trebe un topic cati dintre voi faceti mancare .... era mai bine asa casper credk !!!!
GsH- Membru NokiteL
- Numarul mesajelor : 127
Respect :
Warn :
Data de inscriere : 21/07/2008
Re: retzete mancaruri....
da asa ziceam si eu...si apropo la bau nu ai sarit asa tare cu gura da le me in schimb...
GSP-KeNyA- Membru NokiteL
- Numarul mesajelor : 738
Respect :
Warn :
Data de inscriere : 29/08/2008
Re: retzete mancaruri....
ba esti sigur ca nu am makt!!poi crezi ca mananc numa c.PRAjiTii si salata mah????dak nu iti convine taci nu mai comenta degeaba!!C@sPeR a scris:ba raikonnen nu pune retzete pe c are nu le-ai facut. sau makr nu ai mancat......pune si tu retete pe care le-ai experimentat
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|